عمل خودکارسازی DevOps
در این مقاله با پروسه خودکارسازی نرم افزار آشنا میشویم و انواع ابزارهای کاربردی آن را به صورت خلاصه و مفید بررسی میکنیم.
به طور کلی عمل خودکارسازی در پروسه های DevOps، یک نیاز ضروری و حیاتی محسوب میشود . در DevOps خودکار کردن همه کارها یک اصل اساسی و مهم است که از مرحله کدنویسی مطرح و آغاز می شود.
مهم ترین نکته و مزیت در DevOps این است که پیکربندی و تنظیم زیرساخت ها به صورت خودکار انجام می شود . عمل Automation باعث افزایش سرعت، سازگاری، دقت، امنیت و تعداد دفعات انتقال و تحویل میشود و تمام کارهای لازم مانند ساختن، توسعه و نظارت را در یک محیط به صورت خودکار نیز انجام میدهد. از این رو Automation دارای ابزارهای متنوعی است که با کمک آنها میتوان عملیات توسعه یک نرم افزار را به صورت خودکار مدیریت و کنترل کرد و با سرعت بالاتری به نتیجه دست یافت.
ابزارهای خودکارسازی در DevOps
تیم های بزرگ DevOps ، معمولا دارای یک زیر ساخت گسترده از فناوری اطلاعات هستند که میتوان آنها را بصورت زیر دسته بندی کرد:
- Infrastructure Automation (خودکارسازی زیرساخت)
- Configuration Management (مدیریت پیکربندی)
- Deployment Automation (خودکارسازی توسعه و گسترش)
- Performance Management (مدیریت اجرایی)
- Log management (مدیریت Log ها)
- Monitoring (نظارت)
هر کدام از دسته بندی های بالا شامل یک سری ابزار هستند که در این قسمت به طور خلاصه آنها را معرفی میکنیم:
Infrastructure Automation
خدمات وب آمازون (AWS): به صورت کلی هنگا کار با یک سرویس ابری، نیازی به حضور فیزیکی در یک مرکز داده نیست. دسترسی ب سرویس های ابری بسیار آسان است و در هر جایی که اینترنت باشد به راحتی امکان دسترسی به آن مهیا است و هیچ هزینه سخت افزاری ندارد. بنابراین با استفاده از این ابزار پیکربندی شده، میتواند سرورهای بیشتری را براساس ترافیک و به طور خودکار ارائه دهد.
Configuration Management
Chef : یکی از ابزار های مفید DevOps برای مدیریت پیکربندی سریع و آسان تر کردن کارهای پیچیده مورد استفاده قرار می گیرد. یک تیم DevOps، با کمک این ابزار می تواند تغییرات مورد نظر خود را در یک سرور اعمال کند و این تغییرات را به صورت یکجا بر روی بقیه سرور ها نیز به صورت اتوماتیک انجام دهد.
Deployment Automation
Jenkins : این ابزار کار تست و یکپارچه سازی را به صوررت مداوم و آسان تر انجام میدهد. Jenkins کمک می کند تا تغییرات مربوط به پروژه با بالاترین و کارآمدترین سرعت انجام شوند و به محض استفاده از پروژه ، در صورت وجود نقص یا باگ آن ها را شناسایی و مشخص کند.
Performance Management
App Dynamic : این ابزار، به صورت حرفه ایی و دقیق بر روی عملکرد برنامه و نرم افزار نظارت میکند و نقاط قوت و ضعف پروژه را شناسایی میکند . از این رو میتواند هنگام رفع باگ ها و توسعه برنامه ها کمک زیادی به توسعه دهندگان کند.
Log management
Splunk : این ابزار مسائلی مانند ذخیره ، تجمیع و تجزیه و تحلیل همه گزارش ها و غیره که در DevOps قرار دارد را در یک مکان پردازش و حل می کند.
Monitoring
Nagios : این ابزار فعالیت پروژه را چک میکند و زمانی که مقدار خدمات کم شود و زیرساخت ها ضعیف شوند، به تیم DevOps گزارش میدهد و در حل آن کمک میکند.