معماری DevOps چگونه است؟
در این مقاله با معماری DevOps و اجزای کاربردی آن آشنا میشوید.
در معماری DevOps از توسعه سریع استفاده میشود تا کار یکپارچه سازی و ارائه محصولات به طور همزمان انجام شود.
توسعه و عملیات هر دو نقش های اساسی و مهمی در ارائه برنامه ها دارند. برای گسترش و توسعه یک برنامه نیاز به تجزیه و تحلیل نیازها، طراحی، توسعه و تست اجزای نرم افزار یا فریم ورک ها است که این عملیات شامل پروسه های اداری، سرویس ها و پشتیبانی از نرم افزار هستند. در صورتی که تیم توسعه و عملیات با هم ترکیب شوند و با هم همکاری کنند، معماری DevOps یک راه حل برای رفع فاصله بین شرایط توسعه و عملیات محسوب میشود که نتیجه آن ارائه سریع تر محصولات و سرویس هاست.
در برنامه های میزبان، که در پلتفرم های ابری و برنامه های توزیع شده بزرگ قرار دارند از معماری DevOps استفاده میشود.
پس تا زمانی که تیم توسعه و عملیات به صورت جداگانه کار کنند، زمان زیادی صرف انجام کارهای طراحی، تست و گسترش میشود. اگر شرایط با هم همگام و هماهنگ نباشند ممکن است که محصول با تاخیر ارائه شود. از این رو DevOps کاری میکند که تیم ها کمبودهای خود را تغییر دهند و بهره وری خود را افزایش دهند.
در تصویر زیر می توانید اجزایی که در معماری DevOps استفاده می شوند را مشاهده کنید :
1.Build
بدون DevOps، هزینه مصرف منابع و resource ها بر اساس میزان استفاده اختصاصی و مجزای آن بخش از منابع سخت افزاری اختصاص یافته به آن پروسه محاسبه میشود.
با DevOps، استفاده از ابر، اشتراک گذاری منابع و ساخت آن به نیاز کاربر بستگی دارد که یک مکانیزم برای کنترل استفاده از منابع یا ظرفیت محسوب میشود.
1.Code
بسیاری از اقدامات خوب مانند Git، شرایط استفاده از کد ها را در اختیار ما قرار میدهد که نوشتن کد برای تجارت را تضمین میکند، به ردیابی و پیگیری تغییرات کمک می کند، زمانی که خروجی آن چیزی که انتظار داریم نیست دلیل آن را بفهمیم و در صورت نیاز به کد اصلی آماده شده برگردید.
همچنین می توان کدها را به طور مناسب در فایل ها و پوشه ها مرتب کرد و در صورت نیاز دوباره از آنها استفاده کرد.
3.Test
هر برنامه قبل از تولید و ارائه باید تست شود. تست ها به دو صورت دستی و خودکار انجام میشوند. اگر تست بصورت دستی باشد، زمان بیشتری صرف تست و نمایش خروجی میشود. اما اگر به صورت خودکار باشد عملیات تست کردن در بازده زمانی کمتری انجام میشود چون اجرای خودکار اسکریپت ها بسیاری از مراحل مورد نیاز در تست دستی، حذف شود .
4.plan
DevOps در برنامه ریزی های توسعه از روش agile یا خیلی سریع استفاده میکند. هماهنگ شدن تیم عملیات و توسعه، به سازماندهی و برنامه ریزی کارها برای افزایش بهره وری نیز کمک میکند.
5.monitor
با نظارت مداوم می توان هرگونه خطر مخرب و احتمال شکست را شناسایی کرد و همچنین به ردیابی دقیق سیستم کمک میکند تا به راحتی سلامتی و صحت برنامه بررسی شود. با استفاده از سرویس و ابزارهایی مانند Splunk کار نظارت نیز راحت تر انجام میشود.
6.Deploy
بسیاری از سیستم ها از برای گسترش خودکار از یک سری زمانبند استفاده میکنند. پلتفرم مدیریت ابری ، یک بینش دقیق و امکان نمایش سناریو بهینه سازی، روند تجزیه و تحلیل گسترش داشبورد ها را به کاربران میدهد.
7.Operate
DevOps، به صورت جداگانه روش سنتی و قدیمی توسعه و تست کردن را تغییر میدهد. تیم های عملیاتی با استفاده از روش های مشترک فعالیت می کنند که هر دو تیم به صورت کاملا فعال در چرخه سرویس شرکت میکنند و با هم تعامل دارند و یک طرح نظارتی را ارائه می دهند که در سرویس آی تی و نیازهای تجاری، باشد.
8.Release
میتوان گسترش یک محیط را به صورت خودکار انجام داد اما وقتی که عملیات گسترش سازی در محیط تولید انجام میشود، این کار با به صورت دستی انجام میشود. بسیاری از پروسه های مربوط به مدیریت انتشار معمولا به صورت دستی انجام میشوند تا تاثیر آن بر روی مشتری کاهش یابد.