تمام سازمان های بزرگ و کوچک در صورت نداشتن آگاهی و سرمایه کافی برای حفظ داده ها، در داده های خود دچار نقض میشوند.
بسیاری از کسانی که صاحب کسب و کار هستند، بر این باورند چون داده کمی در اختیار دارند، هکران و مجرمان سایبری به شرکت آنها نفوذ یا حمله نمیکنند.
در حالی که طبق گزارشات کمیته کسب و کارهای کوچک، 71 درصد از شرکت های کوچک و متوسط که معمولا کمتر از 100 کارمند دارند با حملات سایبری روبرو هستند.
بنابراین حتی اگر کسب و کار شما کوچک است و اطلاعات خاصی در مورد امنیت آن در اختیار ندارید، احتمال آن زیاد است که مورد حمله و نفوذ مجرمان سایبری قرار بگیرید. پس به امنیت داده های خود توجه کافی داشته باشید.
آیا داده های حساس و مهم تان در امنیت کامل به سر میبرند؟
اگر جوابتان نه است، اکنون زمانش رسیده که امنیت داده های خود را تامین کنید.
در این مقاله بهترین روش ها را برای حفاظت از داده های حساس و ایمن سازی اطلاعات ارائه خواهیم داد.
1. استفاده از Firewall
در درجه اول مهمترین عامل دفاعی در حملات سایبری، فایروال است.
با استفاده از فایروال می توانید یک مانع بین نفوذ کنندگان و داده هایتان ایجاد کنید. امروزه خیلی از شرکت ها برای بالا بردن هرچه بیشتر امنیت و حفاظت از داده های خود، علاوه بر نصب فایروال داخلی، فایروال خارجی هم نصب میکنند. برای محدود کردن سرقت در سطح شبکه و از بین رفتن داده ها، به نصب یک فایروال قدرتمند و policy های ترافیک نیاز است.
فایروال ها انواع زیادی دارند که عمدتا بر اساس سخت افزار یا نرم افزار شناخته و استفاده میشوند. هزینه فایروال سخت افزاری از فایروال نرم افزاری بیشتر است.
اکنون اگر آماده هزینه کردن برای امنیت اطلاعات خود هستید، میتوانید فایروال مدیریت شده مبتنی بر cloud را در نظر داشته باشید.
مزیت استفاده از سرویس مبتنی بر cloud، این است که هیچ نگرانی برای نصب، مدیریت و نگهداری آن نخواهید داشت. فقط کافیست هزینه استفاده از آن را پرداخت کنید.
نکته: هنگام ایجاد و نصب یک فایروال در زیرساخت های شبکه، از بهترین متدها برای فعال و غیرفعال کردن گزینه های مورد نیاز استفاده کنید.
با مطالعه مقاله 8 مورد از بهترین فایروال های متن باز جهت محافظت از شبکه، می توانید بدون هیچ هزینه ای اولین قدم را در جهت حفظ امنیت اطلاعات خود بردارید.
2. مدیریت هویت و دسترسی (IAM)
زمانی که در سازمان با یک issue یا مسئله مربوط به امنیت مواجه می شویم. شروع به حفاظت و ایمن سازی داده های خود میکنیم. جهت ایمن سازی داده ها، لازم است که تمام ابزارها و کنترل های ضروری مربوط به مدیریت هویت و دسترسی را داشته باشید. ابزارها و کنترل هایی که شامل IAM هستند دارای قابلیت های آنالیز رفتار کاربر، مدیریت دستگاه موبایل، فیلترشکن (VPN) و فایروال Next-Gen میباشند. IAM به ما امکان ثبت یک سری اطلاعات در مورد ورود کاربر، تنظیم وظیفه، مدیریت دیتابیس سازمان و حذف امتیازات دسترسی را میدهد.
سیستم های IAM عمدتاً برای ارائه قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری مورد استفاده قرار میگیرند. از آنها جهت ایجاد گروه های مختلف با مدیریت خاص اکانت مجزا، برای پیاده سازی نقش های خاص استفاده میشود. همچنین، سیستم ها باید پروسه های درخواست و تجویز را برای اصلاح امتیازات فراهم کنند. زیرا کارکنانی که دارای موقعیت و عنوان شغلی یکسانی هستند ممکن است برای دسترسی، به سفارشی سازی نیاز داشته باشند. در حالی که وجود یک زیرساخت IAM توانا، به شرکت ها در جهت ارائه دسترسی امن و موثر کمک میکند. یعنی به آنها امکان دسترسی به منابع مربوط به تکنولوژی در سیستم های مختلفی که در حال ارائه اطلاعات هستند، میدهد.
3. Patch Management
مدیریت patch ها در امنیت سایبری یک نقش حیاتی دارد.
Patch ها عمدتا برای مقابله با آسیب پذیری و شکاف های امنیتی استفاده می شوند. استراتژی مدیریت patch مناسب، به عنوان یکی از قانع کننده ترین دلایل در زمینه امنیت سایبری ذکر شده است. Patch های امنیتی عمدتا برای رفع و شناسایی اشکالات برنامه یا نرم افزار طراحی شده اند.
یک استراتژی مدیریت patch تاثیرگذار، مطمئن میشود که patch ها به موقع اعمال شوند. همچنین پس از آن هیچ تاثیر منفی در روند عملیات نداشته باشند.
توسعه سریع patch ها، نشان دهنده عوامل مخرب با پتانسیل آسیب پذیری است. به علاوه امکان استفاده از فرصت های مختلف برای شناسایی سیستم های آسیب پذیر برجسته را فراهم میکند.
4. Software inventory
Software inventory یک برآورد از کنترل مقیاس آنچه که در خانه نصب شده است را ارائه میدهد. علاوه بر این در شرکت های کوچک، از نرم افزار ها یا برنامه های متن باز مختلف استفاده میشود. در حالی که، نرم افزارهای تجاری خریداری شده بدون هیچ گونه اثری یک سند فاکتور برای دانلود مستقیم نرم افزارهای منبع باز در وب، باقی می گذارند.
قبل از نصب نرم افزارهای متن باز باید آنها را از نظر یکپارچگی، ثبت تاریخ ها و دفعات دانلود، بررسی کنیم. زیرا یک نرم افزار منبع باز دارای هش های مختلف MD5 و امضاهای مختلف محافظ حریم خصوصی GNU است. تا بررسی شود که دانلود به طور کامل انجام شده است یا خیر.
اعتبار نرم افزار متن باز را مرور کنید. یعنی چک کنید که چقدر محبوب است، چه کسانی از آن استفاده میکنند، چه کسانی از آن حمایت می کنند، آیا برای آن پشتیبانی حرفه ای یا اجتماعی وجود دارد و … .
5. تشخیص تهدید داخلی
تهدیدات داخلی یکی از مهمترین مشکلات در زمینه امنیت داده یا سایبری است که بسیاری از آژانس های دولتی با آن روبرو هستند.
اکثر تهدیدات داخلی توسط افرادی که در شرکت به عنوان کارمند کار میکنند، به شبکه وارد میشوند. نظارت بر فعالیت های کاربر یک امر مهم است، زیرا با آن میتوان اقدامات کاربر را تایید و رفتار غیرمجاز کاربر را تشخیص داد.
شناسایی تهدیدات داخلی یک کار چالش برانگیز است. در صورتی که نتوانید تهدید های داخل سازمان خود را شناسایی کنید، ممکن است ضررهای عظیمی به سازمان تان وارد شود.
6.پشتیبان گیری از داده ها
عمل پشتیبان گیری در امنیت سایبری، یکی از کاربردی ترین روش ها است. برای هر سازمان ضروری است که از تمام داده ها یعنی اطلاعات حساس از سطح مبتدی گرفته تا سطح پیشرفته آن، یک نسخه backup یا پشتیبان تهیه شود. هنگام پشتیبان گیری از اطلاعات باید از امنیت ذخیره سازی آن اطمینان حاصل کنیم. همچنین باید مطمئن شویم که همه پشتیبان ها در صورت وقوع حوادث طبیعی، در مکان های جداگانه ذخیره شوند.
نسخه پشتیبان باید به صورت مداوم بررسی شود و از درست کار کردن آن مطمئن شد. همچنین باید وظایف پشتیبان را بین چند نفر تقسیم کنیم تا تهدیدهای داخلی از بین بروند.
فرکانس پشتیبان گیری به ماهیت کسب و کار بستگی دارد. ممکن است برخی از مشاغل به پشتیبان گیری از داده ها به صورت بلادرنگ و روزانه، نیاز داشته باشند. اگر کسب و کار شما عمدتا با فایل های flat سروکار دارد، میتوانید برای تهیه نسخه پشتیبان از ذخیره سازی ابری یا cloud استفاده کنید.
7. اجرای password policy
در فهرست فعال سازمان خود مانند LDAP یا IAM، یک password policy قوی پیاده سازی و اعمال کنید. به انتخاب یک رمز با هشت کاراکتر و ترکیبی از حروف، اعداد و کاراکترهای خاص بسنده نکنید و هر 3 یا 2 ماه یکبار گذرواژه خود را تغییر دهید.
برای افزایش امنیت پیشنهاد میشود که به پیاده سازی یک password manager فکر کنید.
password manager، گذرواژه ها را در دیتابیس خود که رمزگذاری شده و دسترسی به آن با access control کنترل میشود، ذخیره میکند.
8.استفاده از Multi-factor Authentication
پیاده سازی تنظیمات Multi-factor Authentication بر روی ایمیل و شبکه، کاملا ساده و آسان است. این تنظیمات یک لایه حفاظتی اضافی برای داده های شما فراهم میکند. همچنین به شما کمک میکند تا تفاوت های بین control access های بهبود یافته و کاربران اکانت های اشتراک گذاری شده، را به صورت واضح ببینید.