مسئولیت های اسکرام مستر

وظایف و مسئولیت های اسکرام مستر

وظایف و مسئولیت های اسکرام مستر

اسکرام مستر (Scrum Master) نقش تیم نظارت را بازی میکند و مطمئن میشود که آیا اعضای تیم از ارزشها و اصولی که تیم آن ها با آن موافقت کرده است، پیروی میکنند یا خیر!

بخشی از اسکرام مستر برای پشتیبانی از فریم ورک Script معرفی شد.

در ابتدا، بنیانگذاران قصد داشتند اسکرام مستر را به عنوان یک مشعل دار Scrum در تیم ها قرار دهند تا سایر اعضا را برای کارآمد بودن راهنمایی کند. اما در حال حاضر اسکرام مستر وظایف و مسئولیت ها متفاوتی نسبت به گذشته دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

 

اسکرام مستر دقیقاً چه کاری انجام میدهد؟

 

علاوه بر اطمینان از پیروی تیم از برنامه پیشنهادی و تصویب شده، یک اسکرام مستر باید تمام موانعی را که ممکن است مانع رشد یک تیم شوند را با دقت حذف کند. در واقع آنها پل ارتباطی بین تیم مرکزی اسکرام و سایر تیم ها هستند.

آنها اطمینان حاصل می کنند که روش Scrum مطابق دستورالعمل راهنمای Scrum ایجاد شده است.

اسکرام مسترها باید محیطی مولد در محل کار ایجاد و ترویج دهند، در حالی که تیم های مختلف را برای درک و پیاده سازی مفاهیم و بهترین شیوه های اسکرام راهنمایی می کنند.

مدیریت یک تیم حیاتی است زیرا متدولوژی Scrum زمانی عمل می کند که یک تیم منسجم بتواند اهداف را تعیین کند، ویژگی های نرم افزاری جدید را ارائه دهد و چرخه های تکراری مشخص را ارائه دهد.

بنابراین، داشتن شخصی که در نظارت، راهنمایی و حل تعارضات یک تیم مهارت داشته باشد، ضروری است.

 

مسئولیت های اسکرام مستر

 

اسکرام مستر می‌تواند در محیط‌های کاری مختلفی کار کند که وظایف آنها نسبت به محیط کار می تواند متغییر باشد. بسته به محل کار، ممکن است خود را در نقش تسهیل کننده کارها، مربی یا مدیر پروژه ببینید. وظایف آنها اغلب روز به روز متفاوت است، اما در نهایت کارهای مشترکی دارند که در ادامه آن ها را بررسی میکنیم.

 

1. آموزش شیوه ها و اصول اسکرام

 

یک اسکرام مستر به خوبی با تمام شیوه ها و فرآیندهای مربوط به اسکرام آشنا ست و به آنها تسلط کامل دارد. از این رو آنها به خوبی می دانند که چگونه قواعد اصلی Scrum را دنبال و اجرا کنند.

هر زمان که یک عضو جدید به تیم اضافه شود، مسئولیت Scrum Master این است که آنها را راهنمایی کند تا جریان کار با مشکل روبرو نشود. آنها همچنین ارزیابی می کنند که آیا وظایف انجام شده توسط یک تیم با ارزش ها ، شیوه ها و اصول Scrum مطابقت دارد یا خیر.

گاهی اوقات شرایطی به وجود می آید که تعداد باگ ها و خطا ها زیاد می شود و یا یک سری مشکلات در یک پروژه به وجود می آید که یک اسکرام مستر باید به اعضای تیم روحیه دهد و به آنها در حل آن ایشوو ها نیز کمک کند. برای حل این نوع مشکلات باید دید خود را دوباره متمرکز کرده و ایده های جدیدی را کشف کنند. به این صورت می توانند ارزش کسب و کار خود را به حداکثر برسانند زیرا اسکرام مستر ها دائما در حال بهبود تیم هستند.

 

2. موانع را برطرف می کند

 

یک اسکرام مستر اجازه نمی دهد تمرکز تیم به دلیل شرایط و موانع از بین برود و اعضای تیم دست از تلاش بردارند.

اگر چیزی مانع عملکرد آنها شود، باید از بین برود و حل شود. به ویژه هنگامی که اعضای تیم درمانده هستند و نمی دانند چگونه ایشوو ها را حل کنند.

علاوه بر این، یک اسکرام مستر می تواند حجم کار را برای سهولت اعضای تیم، توزیع مجدد، حل اختلافات داخلی و اختلافات به منظور حفظ پیشرفت نیز بین اعضا تیم تقسیم کند.

 

3. از تیم محافظت می کند

 

یک اسکرام مستر باید مهارت و تجربه کافی داشته باشد تا بتواند از تیم در برابر موانع بیرونی که مانع رشد سازمان ها می شوند، جلوگیری کند. به این صورت می تواند راه ارزش های تجاری ارائه شده در هر دو سرعت را مسدود کند.

در این مسیر سناریوهای تداخل زیادی می تواند وجود داشته باشد. مانند مدیری که اعضای تیم را در وسط پروژه هدایت می کند، حجم کاری زیاد و غیره.

 

4. نقش رهبر خدمتگزار را بازی می کند

 

اسکرام مستر به عنوان رهبر خدمتکار نامیده می شود. زیرا قرار است آنها به جای اعمال قدرت بر تیم، کیفیت کار گروهی را افزایش و تقویت کنند. در واقع اسکرام مستر ها با ایفای درست وظایف و نقش ها مانند یک رهبر، خدمات خود را به گروه ارائه می دهند.

بنابراین، ویژگی هایی مانند فروتنی ، همدلی ، مهارت گوش دادن ، مهارت مذاکره و تشویق دیگران برای این متخصصان مهم است.

آنها همچنین در حین آموزش، راهنمایی و آموزش اعضا برای پذیرش Scrum ، تیم را از طریق درگیری ها و مناظرات راهنمایی می کنند.

اسکرام مسترها نه تنها از موانع جلوگیری می کنند، بلکه به بخش خود در یادگیری نحوه انجام این کار و ایجاد ارزش های مدیریت خود کمک می کنند.

 

5. میزبانی رویدادهای متعدد 

 

اسکرام مستر مسئول میزبانی رویدادهای متعددی است که به افزایش عملکرد شرکت کمک می کند. اینها شامل جلسات، بررسی ها و غیره است. برای مثال :

  • Sprint Retrospective

یک جلسه برای مرور کارهای انجام شده و بدست آوردن بازخورد از تیم برگزار می شود. یک اسکرام مستر در این جلسه زمینه های بهبود را که اعضای گروه پیشنهاد می کنند را یادداشت می کند. در واقع ایده این است که دیدگاه های متفاوتی از کل تیم دریافت شود.

 

  • Sprint Review

اسکرام مستر همچنین در جلسه بازبینی شرکت می کند که در آن ذینفعان نظرات خود را ارائه می دهند و بازخورد خود را به اشتراک می گذارند، در جلسات گذشته نگر که تیم در مورد آن تأمل می کند و ایده های جدید ایجاد می کند، استفاده می شود.

 

6. اعضای تیم را آموزش می دهد

 

به صورت کلی میتوان گفت اسکرام مسترمربی و راهنمای صاحب محصول و تیم توسعه دهنده است. این متخصصان فاصله بین این دو را پر می کنند و به صاحب محصول اجازه می دهند تا میزان مشخصی از محصول را کنترل کند.

پس از کار طولانی مدت با تیم، اسکرام مستر نقاط قوت و ضعف تیم آنها را متوجه میشود و بر روی انها تمرکز میکند تا بهترین عملکرد را پیاده سازی کند. همچنین آنها اطمینان حاصل می کنند که اعضای تیم بازدهی داشته و چیزهای جدیدی را یاد می گیرند.

 

جمع بندی

 

اسکرام مستر نگهبان تیم است. وظیفه آنها این است که مطمئن شوند همه چیز بدون مشکل اجرا می شود و محصولات قابل تحویل، در مسیر درستی قرار دارند.

علاوه بر این، آنها با پر کردن شکاف بین این دو ، نقش اساسی در مدیریت معاملات بین مالک محصول و تیم توسعه ایفا می کنند.

بخش مهمی از نقش آنها ایجاد ارتباط موثر و رفع هرگونه چالش احتمالی است که ممکن است مانع اجرای پروژه شود.

تلاش ها، نظم و انضباط آنها منجر به تحویل به موقع محصولات باکیفیت می شود که در عین ایجاد انگیزه در تیم، صاحب محصول را خوشحال می کند. با افزایش تقاضا برای Agile ، Scrum Masters برای بسیاری از جوانان به یک فرصت شغلی پردرآمد تبدیل می شود.

 

برای کسب اطلاعات و آگاهی بیشتر از تیم توسعه دهنده می توانید به مطالب زیر مراجعه کنید :

 

تفاوت بین تیم های توسعه DevOps و Agile

چرخه عملیات DevOps و مراحل توسعه و تولید نرم افزار

مهندسین DevOps

تفاوت بین توسعه فرانت اند و بک اند

چطور به عنوان یک developer و توسعه دهنده سایت کار پیدا کنیم

بستن